توافق ایران و عربستان یک تحول بسیار مهم و به عنوان یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ توسط چین بود که نشان دهنده نفوذ اقتصادی و دیپلماتیک رو به رشد پکن در منطقه است.
آنکارا طی ماههای گذشته تلاش زیادی برای آغاز روند عادیسازی با دمشق داشته که با توجه به شروط سوریه، توفیق چندانی نداشته است، بهنظر میرسد که ایران با توجه به موقعیت منطقهای و نیز روابطی که با سوریه دارد، میتواند در این خصوص نقشآفرین باشد.
چین به عنوان میانجی بین ایران و عربستان سعودی وارد عمل شده تا ائتلافی را بدون نیاز به خدمات یا تضمینهای ایالات متحده در خدمت منافع هر سه کشور قرار دهد. مهمتر از همه آن که چین به عنوان یک قدرت اقتصادی و استراتژیک در منطقه جای ایالات متحده را میگیرد قدرتی که اسرائیل نفوذ کمی بر آن دارد.
هالگیت با بیان اینکه ادامه تولید اورانیوم ۶۰ درصدی در ایران «هیچ هدف صلحآمیز باورپذیر» ندارد گفت: «ایران باید این فعالیت به شدت نگرانکننده که مغایر با رفتار همه کشورهای سراسر جهان است را کنار بگذارد.»
در پایان سفر دو روزه رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران و دیدار و مذاکره با مقامات عالیرتبه کشور، سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیانیه مشترکی صادر کردند.
در همین رابطه بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره این ادعای بلومبرگ اعلام کرد: مایه تأسف است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنان به عنوان ابزار سیاسی برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران مورد سوءاستفاده قرار میگیرد.
جوانان خاورمیانه با خودروهای جیلی رانندگی میکنند، از گوشیهای تلفن همراه هواوی برای انتشار ویدئو در اپلیکیشن تیک تاک استفاده میکنند، لباسهای شان را از برند چینی "شِین" میخرند و خانههای شان را با وسایل خریداری شده از فروشگاه چینی "علی اکسپرس" پر میکنند و بازیهای فوتبال را در استادیوم ساخته شده توسط چین که برق آن نیز از طریق پنلهای خورشیدی چینی ...
این مساله زمانی جدیتر میشود که همزمان با سفر رئیسی به چین، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، چین را نسبت به پرداخت هزینههای سنگین در صورت نزدیکی فزآینده به تهران تهدید کرده است
سران سیاسی و رسانههای اروپایی با صراحت اعلام کردهاند که کمکهای ایران به روسیه در جنگ اوکراین، مانعی بزرگ برای احیای توافق است. حتی برخی از ناظران سیاسی اعتقاد دارند، توافق هستهای ۲۰۱۵ آخرین قربانی جنگ روسیه با اوکراین است. برخی هم میگویند، ارسال موشکهای بالتسیک از سوی ایران به روسیه، میتواند واپسین ضربه برای مرگ برجام باشد.
او درباره تاثیر بینتیجهماندن مذاکرات هستهای روی کشورهای منطقه گفت: اگر ما شکست بخوریم، مجموعه مشکلات منحصربهفرد خاورمیانه وخیمتر میشود. گسترش مسائل هستهای به نفع هیچکس نیست. اگر این اتفاق بیافتد شرایط شکننده موجود بدتر میشوند.
ایران و روسیه به صورت رسمی وارد توافقی شدهاند تا سیستمهای پرداخت بین بانکی خود را به یکدیگر متصل کنند و 158 بانک دو کشور در این پروژه به یکدیگر متصل خواهند شد.
غربیها و برخی از همسایههای ما به این نتیجه رسیدهاند که میزان غنیسازی اورانیوم در ایران، در حال رسیدن به مرحله آستانه است. این مرحله از دید آنها یک موقعیت خطرناک محسوب میشود. در این برهه زمانی روی کار آمدن نتایناهو هم یک زنگ خطر برای ایران بشمار میآید. زیرا مشخصا اروپاییها در حال نزدیک شدن به اسرائیل هستند
جنگ با ایران، در مقام ایده، محتمل و ممکن به نظر میرسد، اما عملیاتی کردن آن به شدت هزینهبردار و همراه با تبعات غیرقابل پیشبینی است. ایران نه عراق جنگ اول خلیج فارس است و نه رژیم بعث ۲۰۰۳. موقعیت ژئوپلیتیک و توانمندیهای نظامی ایران هر گونه نقشه برای تهاجم نظامی را تا حدود زیادی نامحتمل میکند. شاید آغاز جنگ آسان باشد، اما پایان دادن به آن بسیار دشوار ...